1. درمان داروی و انتظار:
درمان سنگ ادراری با دارو اکثرا برای پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ میباشد . در موارد سنگ اسید اوریکی احتمال از بین رفتن سنگ با قلیایی کردن ادرار وجود دارد ولی در بقیه سنگها درمان داروی موثر نمی باشد.
2. سنگ شکن برون اندامی (ESWL):
این نوع سنگ شکنی با استفاده از قدرتِ صوت انجام میشود و یک دستگاه با استفاده از مکانیسم های مختلف همانند الکترومگنتیک و یا الکتروهیدرولیک صوت با شدت بالا ایجاد میکند و در یک محاسبات هندسی این صوت به سنگ داخل کلیه منتقل می شود. برای اینکه شدت صوت با تغییر محیط کم نشود از باشتک های پر از مایع که روی آن را آغشته به ژلهای مخصوص کرده اند، استفاده می کنند. شدت و تعداد دفعات ضربه به دستگاه داده میشود و سنگ کلیه با این روش خرد میشود و تکه های ریز سنگ از طریق حالب دفع می شود . شدت این ضربات بر حسب سایز جسمانی فرد مشخص میشود و در افراد لاغر و بچه ها شدت ضربات کم و در افراد چاق شدت ضربات بیشتر می شود . باید توجه داشت که این وسیله یک گوشت کوب صوتی هست و احتمال آسیب کلیه و عوارض غیر قابل جبران ایجاد می کند. از عوارض شایع آن تجمع خون در اطراف کلیه و خون شاشی است . این آسیب کلیه در موارد نادر بخصوص در افراد پیر و با فشار خون بالا می تواند تهدید کننده زندگی باشد. افراد بایستی قبل از درمان سابقه بیماریهای قلبی و عرئقی خود را به اطلاع پزشک خود برساند . عارضه دیگر این روش درمانی عفونت ادراری و سپسیس می باشد که میتواند به عفونت بعد از سنگ شکنی برون اندامی بعلت ضعف سیستم ایمنی فردهمانند دیابت ومصرف کورتون و یا سنگ های عفونی ا رتباط داشته باشد. بایستی قبل از این روش درمانی از استریل بودن ادرار مطمئن بشویم و در صورت شک به سنگهای عفونی دو هفته قبل از سنگ شکنی درمان آنتی بیوتیک بگیرند. در همه بیماران نیاز است قبل و چند روز بعد از سنگ شکنی آنتی بیوتیک استفاده شود. این روش درمانی عوارض طولانی مدت نیز ایجاد میکند که عوارض شامل فشار خون ، نارسایی کلیه و افزایش عود سنگ می باشد . برای پیش گیری از این عوارض بهتر است تا زمانی که نیاز مبرم به این روش درمانی نباشد از انجام پرهیز شود. قبل از این روش درمانی بهتر است یک تصویربرداری قابل اطمینان همانند سی تی اسکن سنگ بیمار تایید کرده باشد و در صورت استفاده از سونوگرافی سایه سنگ مشخص باشد . در سنگهای بزرگتر از 2 سانت از یک روش درمانی جایگزین همانند لیزر یا PCNL استفاده شود. چون برای دفع این سنگها مجبور به تکرار دفعات سنگ شکنی خواهیم بود و عوارض مختلفی را برای بیمار ایجاد میکند. بعد از سنگ شکنی داروهای آنتی بیوتیک ، آلوپرینول و هیدروکلروتیازید و برونکودیلاتورها توصیه میشود. تا حد امکان از داروهای مسکن کمتر استفاده شود. مسکن در چند روز اول بعد از سنگ شکنی خونرسانی و ترمیم آسیب کلیه به تاخیر میاندازد. مایعات به حد کافی مصرف شود و در صورت احساس ضعف ، بی حالی شدید، تب لرز بخصوص در افراد دیابتی و طپش قلب و افت فشار به پزشک مربوطه و یا نزدیکترین اورژانس مراجعه کند. در خانم های حامله قدغن هست و احتمال آسیب گوش بچه در سنگ شکنی وجود دارد. در مواردی که خانم ها در سن باروری هستند قبل عکس برداری و سنگ شکن از حامله نبودن خود بایستی پزشک را مطلع سازند و در صورت مشکوک بودن توصیه به آزمایش می شود.
3. درمان آندوسکوپیک :
با توجه به جدیدترین دستاوردها در زمینه جراحی آندوسکوپیک سنگهای سیستم ادراری رو شهای مختلفی برای سنگ شکنی داخل بدنی و یا intracorporal در دسترس میباشد. امروزه روش های درمانی کمتر تهاجمی، جای روش های جراحی باز را گرفته است که یکی از این حوزه ها جراحی های بسته در دستگاه ادراری و یا آندوسکوپیک می باشد اکثر اعمال جراحی سنگ کلیه و مجاری ادراری به کمک روش آندوسکوپیک قابل انجام است. 98 درصد سنگهای کلیه به کمک جراحی آندوسکوپیک درمان می شود. امروزه رفع مشکلات مربوط به تنگی های مادرزادی دستگاه ادراری نیز به کمک روش آندوسکوپیک انجام میشود. اختلالات مادرزادی، تراشیدن تومورهای دستگاه ادراری و ... به کمک روش های آندوسکوپی و بدون نیاز به جراحی باز قابل انجام است . در تکنیک نوین تراشیدن پروستات و یا در آوردن هسته آن به کمک دستگاه لیزر با روش آندوسکوپی جدیدا در بعضی از مراکز استفاده میشود.
یکی از جدیدترین روش های درمان سنگ کلیه، شکستن سنگ و خارج کردن آن از طریق پوست است که علاوه بر سهولت و برگشت سریعتر به کار و ایجاد حداقل ضایعات جراحی و کاهش عوارض بیهوشی، سبب کوتاه شدن دوره نقاهت بیمار می شود
4. درمان جراحی باز
همراه و واتساپ : 09912010822
تلفن مطب: 02188065162
microscopic varicocelectomy
با عضویت در خبرنامه ما از جدید ترین تغییرات سایت آگاه شوید .
آخرین تغییرات و اخبار سایت را مستقیما از اما دریافت نمایید!