• تعریف ناباروری یا infertility
    • اگر شما و شریک زندگی خود در تلاش برای به دنیا آوردن بچه هستید ولی امکانش نیست . بعبارتی به این معنی است که علی رغم داشتن رابطه جنسی مکرر و بدون محافظت حداقل برای یک سال برای اکثر زوجین ، امکان بارداری وجود ندارد. ناباروری ممکن است در نتیجه مشکلی در خود شما یا همسرتان یا ترکیبی از عواملی باشد که مانع بارداری می شوند. خوشبختانه ، روش های درمانی بی خطر و موثر بسیاری وجود دارد که به طور قابل توجهی احتمال بارداری شما را بهبود می بخشد.

      در ایالات متحده آمریکا 10 تا 15 درصد زوجین نابارور هستند......

      علامت اصلی ناباروری باردار نشدن است. ممکن است علائم واضح دیگری وجود نداشته باشد. گاهی اوقات ، یک زن با ناباروری ممکن است قاعدگی نامنظم داشته باشدو یا قاعده نشود. در بعضی موارد ، ممکن است مردانی که دچار ناباروری هستند برخی از علائم هورمونی مانند تغییر در رشد مو یا عملکرد جنسی را داشته باشند. بیشتر زوجین در نهایت ، با درمان یا بدون آن ، باردار می شوند

       

      چه موقع به پزشک مراجعه کنیم:

      زمانی لازم است  در مورد ناباروری به پزشک مراجعه کنید که حداقل یک سال به طور منظم برای باردار شدن تلاش کرده باشید ولی بچه دار نشده باشید .

      اگر چه خانم ها باید در موارد زیر زودتر باید پزشک مشورت کنند:

      1. سن آنها 35 سال یا بیشتر است و شش ماه یا بیشتر در تلاش برای باردار شدن هستند
      2. بالای 40 سال دارند
      3. نبود پریود و یا پریود نامنظم و پریودهای بسیار دردناکی
      4. داشتن مشکلات باروری شناخته شده همانند آندومتریوز یا بیماری التهابی
      5. سابقه سقط مکرر
      6. سابقه شیمی درمانی

       

       

      مردان در صورت داشتن موارد زیر باید با پزشک صحبت کنند:

      1. تعداد کم اسپرم یا سایر مشکلات اسپرم
      2. سابقه مشکلات بیضه ، پروستات یا مشکلات جنسی
      3. سابقه شیمی درمانی
      4. بیضه های کوچک یا تورم در کیسه های بیضه
      5. سابقه در خانواده با مشکلات ناباروری

      علل:

      لقاح و لانه گزینی: 

      تمام مراحل طی تخمک گذاری و لقاح برای باردار شدن باید به درستی انجام شود. بعضی اوقات مواردی که باعث ناباروری در زوجین می شود از بدو تولد وجود دارد و گاهی اوقات در اواخر زندگی ایجاد می شوند. علل ناباروری می تواند یک یا هر دو شریک زندگی را تحت تأثیر قرار دهد.

      به طور کلی:

      در حدود یک سوم موارد مشکل در مرد وجود دارد و در حدود یک سوم موارد ، مشکل در زن وجود دارد و در موارد باقیمانده ، هر دو زن و مرد عامل بیماری هستند و اکثرا علتی نمی توان یافت و هر دو در بررسی آزمایشات و پاراکلینیک نرمال هستند.

       

      دلایل ناباروری مردان میتواند شامل موارد زیر باشد:

      الف. عدم تولید اسپرم یا اسپرمهای با عملکرد غیرطبیعی به دلیل:

      1. بیضه نزول نکرده
      2. نقص ژنتیکی 
      3. مشکلات سلامتی مانند دیابت ،
      4. سندرم متابولیک و چاقی 
      5. سیگار و مواد مخدر ماریجوانا
      6. عفونت هایی مانند کلامیدیا ، سوزاک ، اوریون یا اچ آی وی
      7. . بزرگ شدن وریدها در بیضه (واریکوسل)
      8. استفاده از داروهای نیروزا و هورمونی همانند تستسترون ، فیناستراید و استروئیدهای آنابولیک
      9. افزایش دمای کیسه بیضه به علت چاقی ، واریکوسل ، مشاغل با محیط کاری دمای زیاد و جگوزی و حمام داغ،سونا یا وان آب گرم
      10. فشار خون بالا و افسردگی
      11. قرار گرفتن بیش از حد در معرض برخی از عوامل محیطی مانند آفت کش ها و سایر مواد شیمیایی و تشعشعات

                ب. مشکلات درانتقال اسپرم به دلیل:

      1. مشکلات جنسی  مانند انزال زودرس
      2. برخی بیماری های ژنتیکی ، مانند فیبروز کیستیک 
      3. مشکلات ساختاری ، مانند انسداد در بیضه و یا کیسه های منوی
      4. مشکلات مادرزادی و یا آسیب و صدمه به اندام های تولید مثل و آلت تناسلی

       

      علل ناباروری زنان :

      علل ناباروری زنان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

      الف.اختلالات تخمک گذاری ، که بر آزاد شدن تخمک از تخمدان ها تأثیر می گذارد. این موارد شامل :

      اختلالات هورمونی مانند

      1. سندرم تخمدان پلی کیستیک
      2. هایپرپرولاکتینمی، وضعیتی که شما بیش از حد پرولاکتین دارید - هورمونی که تولید شیر مادر را تحریک می کند - همچنین ممکن است در تخمک گذاری تداخل ایجاد کند.
      3. هورمون تیروئید یا پرکاری تیروئید یا کم کاری تیروئید می تواند بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارد یا باعث ناباروری
      4. سایر علل زمینه ای ممکن است شامل ورزش بیش از حد ، اختلالات خوردن یا تومورها

      ب. ناهنجاری های رحم یا دهانه رحم ، از جمله

      1. ناهنجاری های دهانه رحم
      2. ، پولیپ در رحم
      3. شکل غیر طبیعی رحم
      4. تومورهای غیرسرطانی (خوش خیم) در دیواره رحم (فیبروم رحم) ممکن است با انسداد لوله های رحمی یا توقف کاشت تخمک بارور شده در رحم باعث ناباروری شود.

      ج. آسیب یا انسداد لوله فالوپ که

      1. سالپنژیت  (التهاب لوله های رحمی): اغلب علت انسداد لوله رحمی می باشد. دلیلش معمولاً ناشی ازعفونت مقاربتی و بیماری التهابی لگنمی باشد 
      2. آندومتریوز
      3. چسبندگی

      د. آندومتریوز ، که هنگام رشد بافت آندومتر در خارج از رحم اتفاق می افتد ، ممکن است بر عملکرد تخمدان ها ، رحم و لوله های رحمی تأثیر بگذارد.

      ه. نارسایی اولیه تخمدان (یائسگی زودرس) ، هنگامی که تخمدان ها کار خود را متوقف می کنند و قاعدگی قبل از 40 سالگی به پایان می رسد. اگرچه علت آن اغلب ناشناخته است ، اما عوامل خاصی با یائسگی زودرس مرتبط هستند ، از جمله بیماری های سیستم ایمنی بدن ، برخی شرایط ژنتیکی مانند سندرم ترنر یا ناقلین سندرم X شکننده ، و پرتودرمانی یا شیمی درمانی.

            خ. چسبندگی لگن ، نوارهایی از بافت اسکار که اندامهایی را که پس از عفونت لگن ، آپاندیسیت ، آندومتریوز یا جراحی شکم یا لگن می توانند ایجاد شوند

              چ. سرطان و درمان آن. برخی از سرطان ها - به ویژه سرطان های تولید مثل - غالباً قدرت باروری زنان را مختل می کنند. پرتودرمانی و شیمی درمانی ممکن است روی باروری تأثیر بگذارد.

      عوامل خطر: بسیاری از عوامل خطر ناباروری زنان و مردان یکسان است. آنها عبارتند از:

      سن :

      قدرت باروری زنان به تدریج با افزایش سن ، به ویژه در اواسط دهه 30 کاهش می یابد و پس از 37 سالگی به سرعت کاهش می یابد. احتمال ناباروری در زنان مسن به دلیل کم بودن تعداد و کیفیت تخمک ها است و همچنین می تواند به دلیل مشکلات سلامتی باشد که روی باروری تأثیر می گذارد. مردان بالای 40 سال ممکن است باروری کمتری نسبت به مردان جوان داشته باشند

      .

      مصرف دخانیات:  استعمال دخانیات یا ماری جوانا توسط هر یک از طرفین ممکن است احتمال بارداری را کاهش دهد. سیگار کشیدن همچنین اثربخشی احتمالی درمان باروری را کاهش می دهد. سقط در زنان سیگاری بیشتر است. سیگار کشیدن می تواند خطر ابتلا به اختلال نعوظ و تعداد کم اسپرم در مردان را افزایش دهد.

      مصرف الکل برای زنان ، میزان ایمنی مصرف الکل در دوران بارداری یا بارداری وجود ندارد. مصرف الکل ممکن است به ناباروری کمک کند. برای مردان ، استفاده از الکل می تواند باعث کاهش تعداد و تحرک اسپرم شود.

      اضافه وزن داشتن و چاقی:  در زنان و مردان ، یک سبک زندگی غیرفعال و اضافه وزن خطر ناباروری را افزایش میدهد. در مردان ، اضافه وزن بر تعداد اسپرم نیز تأثیر می گذارد. ورزش  نکردن و رعایت نکردن رژیم غذایی که منجر به چاقی میشود ، که خطر ناباروری را افزایش می دهد.

      لاغری بیش از حد در زنان نازایی را بیشتر میکند. بیماریهای همراه با بی اشتهایی یا کم خوری و یا کسانی که رژیم غذایی بسیار کم کالری یا محدودکننده ای را دنبال می کنند این بیماری نیز بایستی در نظر گرفته شود.کمتر اوقات ، مشکلات تخمک گذاری ممکن است با ورزش شدید در زنان با وزن نرمال ایجاد شود .

       

       

       

         پیشگیری از نازایی:

      برخی از انواع ناباروری قابل پیشگیری نیست. اما چندین استراتژی ممکن است احتمال بارداری شما را افزایش دهد.
      زوجین باید بدانند که تقریباً در زمان تخمک گذاری چندین بار مقاربت منظم داشته باشید تا بالاترین میزان بارداری را داشته باشید. مقاربت با شروع حداقل پنج روز قبل و تا یک روز بعد از تخمک گذاری احتمال بارداری شما را بهبود می بخشد. تخمک گذاری معمولاً در اواسط چرخه - در نیمه وسط دوره های قاعدگی - برای بیشتر زنان با چرخه قاعدگی با فاصله 28 روز اتفاق می افتد
      .

      مردان: اگرچه بیشتر انواع ناباروری در مردان قابل پیشگیری نیست ، اما این راهکارها می توانند به شما کمک کنند:

      1. از مصرف مواد مخدر و دخانیات و نوشیدن الکل که  در ناباروری مردان موثر می باشد ، خودداری کنید.
      2. از دمای بالای موجود در وان های آب گرم و حمام های گرم خودداری کنید ، زیرا آنها می توانند به طور موقت بر تولید و تحرک اسپرم تأثیر بگذارند.
      3. از قرار گرفتن در معرض سموم صنعتی یا محیطی که می تواند بر تولید اسپرم تأثیر بگذارد ، خودداری کنید.
      4. داروهایی را که ممکن است روی باروری تأثیر بگذارد ، چه داروهای تجویز شده و چه نسخه های پزشکی را محدود کنید. با پزشک خود در مورد هر دارویی که به طور منظم مصرف می کنید صحبت کنید ، اما بدون توصیه های پزشکی مصرف داروهای تجویز شده را قطع نکنید.
      5. ورزش منظم و مرتب ​​داشته باشید. ورزش منظم  کیفیت اسپرم را بهبود بخشیده و احتمال دستیابی به بارداری را افزایش دهد.
      6. واریکوسل از بیماریهای شایع است که در افراد نازا و نابارور شیوع زیادی دارد و با این احتمال که خون جمع شده در اطراف بیضه ، دما بیضه را بالا میبرد و همچنین باعث تجمع مواد مضر در اطراف بیضه شده ،در نتیجه کارکرد بیضه را مختل میکند. پس درمان آن که عمل جراحی است میتواند کمک کننده باشد.درمان درست و انتخاب روش جراحی مناسب در این بیماری در افرادی نابارور که این بیماری را دارند، بر حسب مطالعات مختلف از سرتاسر دنیا کیفیت اسپرم را بهبود میبخشد و میتواند درمان موفق ناباروری باشد. بهترین روش عمل چراحی بیماری واریکوسل بخصوص در افراد نابارور عمل جراحی میکروسکوپیک واریکوسل یا میکروسرجری واریکوسلکتومی میباشد . شدیدا توصیه میکنم این عمل جراحی را در پیش پزشکانی انجام دهید که تجربه کافی در این عمل میکروسکوپیک واریکوسل داشته باشد. چون عوارض عمل ساده و لاپاروسکوپیک واریکوسل بیشتر بوده و با عارضه دار شدن عمل جراحی تنها امید بچه دار شدن خیلی از شماها از بین میرود. حداقل ترین مزیت عمل میکروسکوپیک واریکوسل نسبت به عملهای دیگر عوارض خیلی خیلی کمتر این روش درمانی است. جهت اطلاعات بیشتر قسمت واریکوسل میکروسکوپیک در همین سایت مطالعه کنید. http://www.doctorasadi.ir/content.aspx?CId=14
      7. غذاهای زیر را محدود کنید : گوشت قرمز، چربی ، زده تخم مرغ ، چای قهوه زیاد، نوشابه جات، شیرینی جات ، فست فود ، کله پاچه و تنقلات

       

      7. غذاهای حاوی انتی اکسیدان زیاد مصرف کنید. انتی اکسیدان در غذاهای گیاهی و میوه جات زیاد است و هرچه قدر رنگ میوجات تیره تر باشند انتی اکسیدان زیاد تری دارند. می توان غذاهای با انتی اکسیدان زیادی همانند زغال اخته ، شاه توت ، انار ، هویج ، زرشک ، البالو ، گیلاس ، کیوی، کلم بروکلی ، اناناس ، اووکادو و انواع مرکبات نام برد و درشکلها زیر انواع مختلف این میوه ها و سبزیجات پر از انتی اکسیدان میتونید رویت کنید


      زنان : برای خانم ها ، تعدادی از استراتژی ها ممکن است احتمال باردار شدن را افزایش دهند:

      1. سیگار کشیدن را ترک کن. توتون و تنباکو تأثیرات منفی بسیاری بر باروری دارد ، نیازی به گفتن نیست سلامتی عمومی شما و جنین. اگر سیگار می کشید و قصد بارداری دارید ، اکنون آن را ترک کنید.
      2. از مصرف الکل و مواد مخدرخودداری کنید. این مواد ممکن است توانایی شما در بارداری و داشتن یک بارداری سالم را مختل کند. اگر می خواهید باردار شوید الکل مصرف نکنید و از داروهای تفریحی مانند ماری جوانا استفاده نکنید.
      3. کافئین را محدود کنید. زنانی که قصد بارداری دارند ممکن است بخواهند مصرف کافئین را محدود کنند. در مورد استفاده بی خطر از کافئین از پزشک خود راهنمایی بخواهید
      4. ورزش متوسط ​​داشته باشید. ورزش منظم مهم است ، اما ورزش آنقدر شدید که پریودهای شما کم باشد یا وجود نداشته باشد ، می تواند روی باروری تأثیر بگذارد.
      5. از افراط در وزن خودداری کنید. اضافه وزن یا کمبود وزن می تواند بر تولید هورمون شما تأثیر بگذارد و باعث ناباروری شود

       

       

       

      موضوع مهم:

      در مورد درمان نازایی  باید توجه داشته باشید که عامل ناباروری یا نازایی باید مجموعه ای از عوامل دخیل در این بیماری را در نظر بگیرید و برطرف کردن فقط یک عامل احتمال زیاد برطرف کننده مشکل شما نخواهد بود و در صورت بر طرف شدن عوامل متعدد مطمئن باشید که درصد زیادی از افراذ نابارور بچه دار خواهند شد. عوامل غیر قابل اصلاح همانند بیماریهای ژنتیک و انتی بادیها درصد خیلی خیلی کمی از افراد هستند و اینها نیاز به درمان پیشرفته کمکی (ART ) همانند IUI, micro injections, , , micro TESE   و IVF  دارند.

      1. برای درمان نازایی سریعا سیگار ، الکل ، مواد مخدر، داروهایی نیروزا وفیناستراید در صورت استفاده، قطع کنید  چون 13 الی 30 ٪ درصد عامل نازایی میباشد

      2. بلافاصله بعد از ازدواج برای بچه دار شدن اقدام کنید چو سن معیار مهم و تاثیر گذار در نازایی میباشد و بعد از 35 سالگی افت شدید کیفیت و کمیت تعداد و قدرت باروی تخمک ها و اسپرم اتفاق می افتد و بیماریهای ژنیتکی و سقط بیشتر میشود.

      3. چاقی را درمان کنید 20 الی 25 درصد نازایی از چاقی و عدم تحرک می باشد. چاقی را با وزن حساب نکنید و اگر چربی زیر پوست بیش از 2 سانت باشد و یا شکم بیرون زده باشد شما چاق هستید و این چاقی باعث از بین رفتن انتی اسیدانها و تستسترون میشود وهمچنین بعلت افزایش دمای بدن واکنشهای استرسی را در بیضه و تخمدان افزایش می دهد و میتواند از این طریق باعث نازایی شود. منظور از درمان چاقی کاهش وزن نیست و نسبت عضله به چربی باید بیشتر شود و هر چه قدر عضلانی بشوند ، مطلوبتر است.

      4. اگر واریکوسل دارید جراحی کنید و بهترین روش یا همان میکروسکوپیک واریکوسلکتومی را انتخاب کنید. روشهای دیگر جراحی عوارض زیاد و نتیجه درمانی کم دارند

      5. رژیم غذایی را رعایت کنید و غذاهای ذکر شده در بالا را دقت ویژه داشته باشید. غذاهای حاوی انتی اکسیدان زیاد و گوشت قرمز ، چربی و نوشابه جات چایی و قهوه محدود شود

      6. داروهای تجویز شده جهت تقویت اسپرم مصرف شود

      لباس زیر نخی بپوشید و وسایل گرم کننده مثل لب تاپ در روی پا نگذارید


       

      ناباروری ، نازایی ، infertility

      نظرات شما در مورد این مطلب

      نام :
      وب سایت / پست الکترونیکی :
      نظرات :
      ارسال
  • ارتباط با ما
  • تهران-م ونک- خ ملاصدرا-رو به روی درمانگاه بیمارستان بقیه الله عج-ساختمان 195-واحد 16

    همراه و واتساپ : 09912010822

    تلفن مطب:  02188065162

  • خبرنامه سایت
  • با ما همراه باشید

    با عضویت در خبرنامه ما از جدید ترین تغییرات سایت آگاه شوید .

    آخرین تغییرات و اخبار سایت را مستقیما از اما دریافت نمایید!



    عضویت
  • آمار بازدید

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای شخص دکتر اسدی محفوظ است

طراحی | برنامه نویسی | پشتیبانی توسط شرکت پردازشگران یاشیل یاپراق

شرکت پردازشگران یاشیل یاپراق
واریکوسل